NL FR EN

Covid

Sinds 2023 zijn er minder Covid- infecties en zijn dat meestal ook minder erge vormen. Voor mensen met risicofactoren blijft het soms wel gevaarlijk.

Het dragen van een masker blijft nuttig wanneer u hoest. In ziekenhuizen is het momenteel niet verplicht, maar dit kan veranderen wanneer meer gevallen zich voordoen.

Doe bij klachten eerst een zelftest (gekocht bij de apotheek). Indien positief, is verplichte isolatie in geval van een positieve COVID-19-test niet langer van toepassing.
De besmette personen kunnen tot 10 dagen na de diagnose besmettelijk zijn. Daarom blijft het belangrijk om maatregelen te handhaven in geval van  symptomen of in geval bij een positieve COVID-19-test:

  • Thuisblijven bij ziektesymptomen (vb hoesten).
  • een mondmasker dragen
  • contact met kwetsbare personen vermijden
  • drukke plaatsen vermijden

Attesten voor ziekte en afwezigheid op werk of school vergen een raadpleging. Wanneer u onmisbaar bent op werk of op school, kan u vroeger terugggaan met masker en goede handhygiĆ«ne en mits het mijden van grote groepen. 

Na 7 dagen doet u eventuieel weer een sneltest. Een negatieve test komt meestal overeen met het einde van uw besmettelijkheid.

Wanneer u reist , wil informeren op de website van het land van bestemming of u bewijs van vaccinaties  nodig hebt.

Vaccins kunnen bij de huisarts en de apotheek in het najaar, na specifieke afspraak daarvoor.

Andere ziektebeelden

U vindt heel wat info op https://www.mijngezondheid.belgie.be/#/

Op deze pagina vindt u ook enkele fiches met informatie per ziektebeeld. Het zijn de uitgeschreven adviezen die ons vaak gevraagd worden. Ze vertellen  hoe we dit per ziektebeeld gewoonlijk opvolgen, samen met u...Het is goed dat daarover gewoonten en afspraken eens verwoord worden. Vragen blijven welkom.

.